Tamamlayıcı Servisler
e-Defter Saklama
-
Güvenli Kayıt
e-Defter kayıtlarınızı dijital ortamda güvenli bir şekilde saklayın.
Kolay Entegrasyon
eLogo portalinden tek bir klik ile otomatik saklama ve GİB ile paylaşımı aktif hale getirin.
GİB Entegrasyon
e-Defter ikinci kopyalarınızı otomatik olarak GİB ile paylaşın, ekstra efor sarf etmeyin.
Yasal Mevzuata Uyum
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mevcut standartlarına uyumlu ve değişen mevzuata göre güncellenen yapısıyla işlemlerinizi güvenle takip edin.
eLogo İSG
-
Bakanlık Onaylı
eLogo İSG, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından entegratörlük onayı almış bir çözümdür.
Cloud ve On-Premise Seçeneği
Cloud ve on-Premise kullanım seçenekleri ile eLogo İSG’yi dilerseniz cloud, dilerseniz de kendi lokal sunucularınızdan kullanın.
10 Yıl Saklama
Gönderileriniz elektronik belge niteliği taşıdığından gerekli olan 10 yıl saklama hizmeti eLogo güvencesi ile verilir.
e-Reçete Özellikli
e-Reçetelerinizi kolayca hazırlayıp, gönderin.
Uygun fiyat
Size özel çözümler ve uygun fiyat teklifleri için isgsatis@elogo.com.tr mail adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kusursuz destek
Yasal mevzuatlar kapsamında ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen eLogo İSG ile ilgili tüm sorularınızda veya problem yaşadığınız konularda teknik desteğimize anında ulaşabilir ve tüm sorunlarınızı anında çözüme kavuşturabilirsiniz.
Kimler kullanabilir?
Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri(OSGB), tehlike sınıflarına göre zorunluluk kapsamına giren tüm işletmeler, bireysel olarak hizmet veren İş Güvenliği Uzman ve İşyeri Hekimleri
İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetimi Sistemi (İBYS) ile ilgili Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında iş sağlığı ve güvenliği hizmeti almakla yükümlü işyerleri, 01.07.2018 itibarıyla bakanlık tarafından talep edilen İSG verilerini göndermekle yükümlü hale geldi. İşverenler talep edilen İSG verilerini elektronik ortamda yetkili entegratörler üzerinden göndermekle yükümlü tutuldu.
Bildiğiniz gibi, işverenlerin OSGB veya TSMB aracılığı ile işyerlerinde görevlendirdikleri uygun nitelikte çalışanlar tescil edilmiş bir İSG yazılımı kullanmak zorunda ve tescilli yazılım kullandıklarını genelgeye istinaden 01.07.2018 tarihine kadar teyit etmek durumundalar. Elbette bu verilerin kaydedilmesi, saklanması, bakanlığa güvenle gönderilmesi gibi süreçlerinizi kolaylaştırmak elinizde.
Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri (OSGB) ya da tehlike sınıfına göre kanunlarla belirlenen sürelerde İSG Uzmanı ve İşyeri Hekimi bulundurmanız zorunluluk kapsamına girdiyse, kayıt altına almanız gereken tüm verilerinizi eLogo İSG ile kolayca kaydedebilir, güvenle ÇSGB’ye gönderebilirsiniz.
İş güvenliği ve iş sağlığı ile ilgili halihazırda yürütülen tüm işlemlerin dijital ortamda web tabanlı tek bir platformda yönetilebilmesini sağlayan iş güvenliği yazılımı olan eLogo İSG, 6331 sayılı İş Güvenliği Kanununa uygun olarak ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda geliştirildi.
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından onaylı yetkili entegratör olan eLogo’nun mevcut müşterilerinin sadece ek hizmet ekleyerek veya yeni müşterilerin eLogo hesabı oluşturarak kullanmaya başlayacağı eLogo İSG ile tüm iş sağlığı ve güvenliği süreçleri uçtan uca yönetilebilir.
İSG verilerinizi 10 yıl boyunca saklamak zorunda olduğunuzu biliyor muydunuz?
Cloud ve on-Premise kullanım seçenekleri ile eLogo İSG’yi ister bulut isterseniz de kendi lokal sunucularınızdan kullanabilir, e-Reçetelerinizi kolayca hazırlayıp, gönderebilir ve hatta tüm İSG verilerinizi saklayabilirsiniz. ÇSGB’na yaptığınız gönderileriniz elektronik belge niteliği taşıyor ve bu nedenle yasal saklama süresi 10 yıl. eLogo İSG aracılığı ile yapacağınız tüm gönderilerinizin gerekli olan 10 yıl süreyle saklama hizmetini ücretsiz olarak eLogo güvencesi ile alabilirsiniz.
SGK Teşvik
-
Tasarruf Edin
Çalışanlarınızın SGK prim maliyetlerinizi azaltırken işletmenizi büyütün.
Kolay Kullanım
Kolayca detaylı analize ulaşabilir, istediğiniz teşviğe göre raporlama yapabilirsiniz.
Güçlü Algoritma
Sizin için en doğru teşviği hesaplar; maksimum faydalabilirsiniz.
Uçtan Uca Hizmet ve Mevzuat Desteği
SGK mevzuatına hakim uzmanlardan destek alabilirsiniz.
Tek Platform
Bir çok farklı teşviği tek platform üzerinden hesaplayın.
Güvenli
KVKK ve regülasyonlara tam uyum.
SGK e-Fatura
-
Maliyet Tasarrufu
Kağıt, baskı, arşivleme, iş gücü ve dağıtım maliyetlerinde tasarruf sağlayın.
Kolay Entegrasyon
Firmanızın süreçlerine ve mevcut yazılımlarına kolayca entegre edin.
Hızlı ve Verimli
Ödemelerinizi daha erken alır, alacaklarınızı daha hızlı nakde çevirirsiniz.
Kolay Erişim
Elektronik ortamdaki eski faturalara kolaylıkla ve saniyeler içerisinde ulaşın.
Uygun Fiyat
Maliyetlerininizi büyük ölçüde azaltacak e-faturaya geçiş için; İhtiyaçlarınız doğrultusunda avantajlı kontör paketlerimizden firmanıza uygun olan paketi seçerek , kullandığınız kadar ödersiniz.
Her 1 e-Faturanız için saklama hizmeti de dahil 1 kontör harcarsınız.
Kusursuz Destek
Mevcut yazılımınız ne olursa olsun eLogo, e-Fatura uygulamasını hızlı ve güvenli bir biçimde kullanmanıza olanak sağlar. İhtiyaçlarınız doğrultusunda geliştirilen birçok e-fatura çözümünden, firmanıza uygun olan yöntemi seçebilir, kullandığınız kadar ödersiniz. e-Fatura ile ilgili tüm sorularınızda veya problem yaşadığınız konularda teknik desteğimize anında ulaşabilir ve tüm sorunlarınızı anında çözüme kavuşturabilirsiniz.
Yasal zorunluluklar
e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve SGK’ya fatura kesen eczaneler, 01 Ekim 2017 itibariyle, SGK'ya gönderecekleri faturaları elektronik ortamda e-Fatura olarak düzenlemeleri gerekmektedir.
eLogo Eczane
Maliyet Tasarrufu
Kağıt, baskı, arşivleme, iş gücü ve dağıtım maliyetlerinde tasarruf sağlayın.
Kolay Entegrasyon
Firmanızın süreçlerine ve mevcut yazılımlarına kolayca entegre edin.
Kolay Erişim
Elektronik ortamdaki eski faturalarınıza saniyeler içinde ulaşın.
Hızlı ve Verimli
Ödemelerinizi daha erken alın, alacaklarınızı daha hızlı nakde çevirin.
e-Faturayı kimler, kullanabilir?
SGK’ya fatura kesen tüm eczaneler.
Yasal zorunluluklar
e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve SGK’ya fatura kesen eczaneler, 01 Ekim 2017 itibariyle, SGK'ya gönderecekleri faturaları elektronik ortamda e-fatura olarak düzenlemeleri gerekmektedir.
Uygun fiyat
Maliyetlerinizi büyük ölçüde azaltacak uygun fiyatlı eLogo Eczane uygulamasına paketlerini kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.
e-Ticaret
-
Kolaylık
Tek bir platform üzerinden N11, hepsiburada gibi tüm pazar yerlerindeki siparişlerinizi ve fatura süreçlerinizi kolayca yönetin.
Maliyet Tasarrufu
Kağıt, baskı, arşivleme, iş gücü ve dağıtım maliyetlerinizi azaltın.
Hızlı ve Verimli
Faturalama ve muhasebe süreçlerinizi hızlandırarak zaman kazanın.
Otomatik e-Posta/SMS Hizmeti
e-Arşiv e-posta/SMS hizmetiyle faturalarınızı alıcılara otomatik olarak gönderin.
Çevre Dostu
Kâğıt kullanımını azaltın her yıl yüzbinlerce ağacı kurtarın.
Güvenli
Elektronik ortamda güvenli bir şekilde saklanan faturalarınıza gerektiğinde hızla ulaşın.
Günümüzde teknolojinin baş döndürücü hızla değişimi gibi müşteri alışkanlıkları ve alışveriş tercihleri de birtakım değişikliklere uğruyor. Şehir yaşantısı, hızlı tüketim ve daha fazla ürüne erişilebilir olmasıyla e-ticaret önemini günden güne artırıyor. Pek çok kişi tarafından merak edilen e-ticaret hem müşteriler hem satıcılar tarafından etraflıca kavranırsa daha efektif hale gelebilir. Elektronik ticaretin kısaltması olan e-Ticaret adından da anlaşılacağı üzere elektronik kanallar yoluyla alışveriş yapmayı sağlayan sisteme verilen isim. Özellikle 90'lı yılların ortasından itibaren internetin yaygınlaşmasıyla insanların hayatına giren e-Ticaret, günümüzde giderek yaygınlaşmakta. Şimdi e-Ticaret nasıl yapılır, avantajları nelerdir ve e-Ticarette alınan vergiler nelerdir? sorularına bakalım.
e-Ticaret nasıl yapılır?
Her işte olduğu gibi e-Ticaret işine girmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Planlı ve doğru bir strateji ile e-Ticarette başarı yakalamak mümkün olabildiği gibi bunu sürdürülebilir kılmakta oldukça önemli. Peki e-Ticaret nasıl yapılır?
- Öncelikle hangi sektörde faaliyet göstereceğinize ve satacağınız ürüne karar vermelisiniz. Belli bir deneyimden sonra kategori ve ürün çeşitliliğini artırabilir ve farklı markaları satışa sunabilirsiniz.
- Bir şirket kurulumu yaparak hem portföyünüzü oluşturmalısınız hem müşterilerinize güven aşılamalısınız. Ayrıca kanuna uygun olması için şirket kurarak vergi beyanında bulunmanız gerekir.
- Bir e-Ticaret sitesi kurmak ve bunu güçlü bir altyapı ile desteklemek sizi bir adım öne taşıyabilir. e-Ticaret sitenizi mobil cihazlar, bilgisayar ve tabletlerle uyumlu hale getirerek kullanıcı dostu bir platforma dönüştürmek size fayda sağlar.
- Sitenizi ilgi çekici hale getirmek ve daha kolay bir alışveriş deneyimi için filtreleme seçeneği ve görselleri etkin şekilde tasarlamanız gerekir.
- Daha sonra sanal pos ve kargo anlaşmaları ile e-Ticareti müşterileriniz için cazip hale getirmelisiniz.
- Son olarak anlaşacağınız bir tedarikçi ile stokta biten ürünleri hızlıca yenileyebilir ve sitenizi aktif halde tutabilirsiniz.
e-Ticaret vergileri nelerdir?
Gelir elde ettiğiniz her işte vergi ödediğiniz gibi e-Ticaretten elde ettiğiniz gelirler için de vergi ödersiniz. Peki e-Ticaret işiyle uğraşanların ödemesi gereken vergiler nelerdir?
Yıllık gelir vergisi
Gelir vergisine tabi olan mükelleflerin her yıl ödemesi gereken bir vergidir. Her yıl 31 Mart'a kadar beyan edilen gelirden artan oranlı olacak şekilde tahsil edilir. İlk taksiti mart ayında alınırken ikinci taksit temmuz ayında alınır.
Damga vergisi
Yapılan tüm işlemler makbuz ve faturalarla ibraz edildiği için e-Ticaret işiyle uğraşanlar damga vergisi de ödemek zorundadır. Kurumlar arası, kişiler arası ve kurumun kişiyle olan alışverişinden damga vergisi alınır. Yapılan e ticaretten sonra resmi ve hukuki işlemleri gösteren belgelerden alınan vergiyi kapsar. İşlem tarihinden sonra 15 gün içinde beyan edilerek verginin ödenmesi gerekir.
Muhtasar beyanname
Stopaj vergisi olarak da bilinen bu vergi çeşidi aylık ya da 3 aylık periyotlarla ödenir. E ticaret işiyle uğraşan kişiler yanında çalıştırdıkları kişi sayısına göre bu vergiyi öderler. İşlem tarihinin yapıldığı aydan bir sonraki ayın 26. günü bu vergi beyan edilir ve ödenir.
Katma değer vergisi
Yapılan ve satılan her türlü hizmet ve malın satışından belli bir oranda katma değer vergisi alınır. Katma değer vergisi oranları ürünün çeşidine göre değişkenlik gösterir. e-Ticaret satıcıları sattıkları ürünler için aylık olarak katma değer vergisi öderler.
e-Ticaret yapmanın avantajları nelerdir?
Hızla dijitalleşen dünyada e-Ticaret yapmanın size ekonomik yönden pek çok getirisi olur. Zamanının bir kısmını sanal dünyada geçiren insanlar başta olmak üzere geniş bir kitleye hitap eden e-Ticaretin avantajları şöyle sıralanabilir:
- Kısa süre zarfında daha çok müşteriye ulaşabilirsiniz.
- Satmak istediğiniz ürünleri dilediğiniz sayıda ve ebatlarda sitenize yer sorunu olmadan rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
- Depo, mağaza ve ofis kirası gibi ek masraflardan kurtulursunuz.
- Personel yemek masrafı, elektrik, su ve doğalgaz gibi görünmez masraflar bütçenize yük olmaz.
- Sadece bulunduğunuz bölge yada ülkeye değil dünyanın her yerine satış yapabilirsiniz.
- Yenilikçi iş fikirlerini e-Ticaret platformlarınıza kolayca adapte ederek müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.
- Arama motoru optimizasyonu ve hedef kitle çalışması yaparak potansiyel müşterilere kısa yoldan erişebilirsiniz.
Dijital dönüşümde Türkiye'nin öncüsü olan eLogo ile e-Ticaret faaliyetlerinizde fark yaratabilirsiniz. Sunduğu dijital çözümleri tüm altyapılara entegre edebilen eLogo e-Ticaret işlerinizde de en büyük destekçinizdir. eLogo çözüm ortaklığıyla oluşturacağınız e-Fatura programı ile müşterilerinize güvenli bir alışveriş deneyimi sunabilirsiniz. e-Fatura programı ile gelir ve gider dengenizi kontrol edebileceğiniz gibi yıllık ödemeniz gereken gelir vergisi ve damga vergisi gibi vergileri de kolayca hesaplayabilirsiniz.
Bize Ulaşın